The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

%d1%82%d1%82190Nintendo har dammat av The Legend of Zelda: Twilight Princess från 2006 och gett spelet både ett nytt liv och en förbättrad HD-utgåva för Wii U. Gillade man Twilight Princess när det kom för GameCube och Wii finns det minst lika mycket att tycka om här. Förutom den klart förbättrade högupplösta grafiken så har man även gjort några ändringar som gör spelat både enklare och mer utmanande att spela.

Handlingen

Precis som i alla Zeldaspel så handlar det om pojken Link, som den här gången är getherde i byn Ordon Village. En dag attackeras byn av Bulblins, som kidnappar några barn från byn. Link ger sig iväg efter dem för att rädda barnen, men på vägen dras han in i den mörka parallellvärlden Twilight Realm, där han förvandlas till varg och fängslas. I fängelset möter Link den mystiska varelsen Midna, som hjälper honom att fly och tar honom till prinsessan Zelda. Prinsessan berättar för Link hur den onde trollkarlen Zant och hans medföljare har stulit tronen från henne, slängt henne i fängelse, och dragit mörker över Hyrule. Link och Midna ger sig ut på ett äventyr för att finna ett sätt att besegra Zant, och att föra ljuset tillbaka till Hyrule.

Karaktärerna i Twilight Princess HD

 • %d1%82%d1%82191Link – den unge, men modige getherden, som ger sig ut på ett äventyr för att återställa balansen mellan ljus och mörker och rädda världen. I det här spelet kan Link förvandlas till varg, vilket hjälper honom att finna dolda passager och föremål, samt att besegra fiender.
 • Midna – en okynnig varelse som hjälper och guidar Link genom sina äventyr. Midna bär på många hemligheter och dolda krafter. Är hon ond eller god? Kan hon rädda världen, eller förgöra den?
 • Zelda – prinsessan som har förlorat sin tron till den onde Zant, men som gör allt hon kan för att hjälpa Link och Midna att ställa allting till rätta.
 • Zant – den onda trollkarlen som har stulit tronen, och som med sina fruktade Shadow Beasts och andra anhängare vill förvandla Hyrule till ett mörkrets rike.
 • King Bulblin – ledare över Bulblins, och en av Zants lojalaste anhängare. Rider på ett vildsvin.
 • Ook – boss över aporna i Faron Woods.

Förbättringar och ändringar

Till att börja med så ser det upputsade Twilight Princess HD självklart mycket bättre ut än sin föregångare. Spelet är remastrat och delvis omarbetat med ny grafik. Upplösningen har gått från GameCube- och Wii-versionens 480p till 1080p för Wii U. Ökningen av antalet pixlar ger spelet ett mycket renare och skarpare utseende, med klart förbättrade detaljer och bättre ljus. På en del ställen i spelet har man även bytt ut texturer för att ge mer skärpa och snyggare detaljer. Men det är inte bara utseendet man har fixat till. Nintendo har även genomfört några ändringar och tillägg för att göra spelet fräschare och mer tilltalande.

 • Du spelar med din Wii U GamePad, som ger snabbare och bättre kontroll över spelet. Det går även att spela direkt på din GamePad utan tv-skärm.
 • Det går mycket snabbare att förvandla sig till varg. Du behöver inte längre prata med Midna innan du kan ta vargform, nu går det med ett snabbt knapptryck.
 • Du behöver inte samla in lika många ’tears of light’ när du i spelets början måste ha dem för att bli fri från vargformen, vilket gör att spelet flyter snabbare och smidigare.
 • Ett nytt föremål – ’The Ghost Lantern’ – hjälper Link på sina uppdrag. Links järnskor är nu även magnetiska så att han kan gå upp och ned i tak. Han kan även skjuta pilbåge från hästryggen.
 • Med Wolf Link amiibo tas du till grottan ’The Cave of Shadows’, som är proppfylld med fiender, utmaningar och belöningar.
 • Inte svårt nog? Med Hero Mode orsakar dina fiender dubbelt så mycket skada, och du får heller inga hjärtan som återställer dig. Räcker inte det kan du även använda Ganondorf amiibo, och ta fyra gånger så mycket skada.

Twilight Princess HD låter dig uppleva ett klassiskt Zelda-spel med snyggare grafik och mer flyt än någonsin.