The Legend of Zelda: Breath of the Wild

%d0%be%d0%be8Någon gång under 2017 händer det – då släpps äntligen The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Förväntningarna är skyhöga. Spelare världen över sitter och studsar av längtan. Vad handlar det om? Hur ser Hyrule ut den här gången? Vilka nya vapen, prylar, karaktärer och miljöer dyker upp? Hur fantastiskt är spelet på en skala?

Rykten och förhandsskvaller

Vi vanliga dödliga lever än så länge i mörker och okunnighet, men det har börjat sippra ut en del förhandsinformation. När Breath of the Wild presenterades på spelmässan E3 i Los Angeles gjorde alla spelkritiker vågen och var rörande eniga att det här definitivt är årets spel 2017. Spelet vann tre priser där, inklusive Best of Show.

%d0%be%d0%be9Vad sa då de lyckliga få som hade turen att få ta del av speldemon på E3? Bland annat att finns den här gången har möjlighet att byta kläder. I trailern bär han en blå tunika istället för den klassiska gröna, men han har även tillgång till någon slags rustning, och om man vill kan Link valsa runt i bara kalsongerna. Man tycks även ha införlivat fysikens lagar i spelet. Man kan till exempel sätta eld på gräset och flygsegla på varmluften som bildas, surfa nedför klippor på skölden, knuffa klippor över fiender, göra fyrkantiga bomber, och mycket annat. Rapporter säger även att det här spelet börjar helt olikt alla andra Zelda-spel.

Nintendo har fortfarande inte släppt särskilt många detaljer om spelet eller dess tema, men de säger att det kommer att bli det största spel man någonsin gjort i serien (12 gånger större än Twilight World). Man säger även att man har lyssnat på fansen, och vi håller tummarna för att det innebär att man har gjort en öppen värld av Dark World.

Ny konsol

Breath of the Wild släpps inte bara för Wii U, utan även för Nintendos kommande nya konsol som för tillfället går under kodnamnet NX. NX, eller vad den nu kommer att heta, ska släppas i Mars 2017. Vi hoppas att Breath of the Wild kommer i samma veva.