Hur man besegrar Jabu i Zelda: Tips och tricks

I Zelda är Jabu en av de första bossarna du möter. Han är inte alltför svår att besegra, men det finns några tips och tricks som kan hjälpa dig att vinna striden lättare. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur du besegrar Jabu och tar hem segern i denna tidiga bossfight.

Jabus attacker

Jabu har tre huvudattacker: en vattenstråle, en hoppattack och en snurrande attack. Vattenstrålen är hans farligaste attack, så försök att undvika den till varje pris. Hopp- och snurrattackerna är mindre farliga, så försök att hålla dig nära honom när han använder dem. Tänk som en ninja och du kommer att klara dig bra.

När Jabu är i luften försöker han landa på dig med sin hoppattack. Om du ser att han börjar hoppa ska du springa bort från honom så fort som möjligt. Han kommer inte att kunna träffa dig om du är tillräckligt långt borta.

Jabu i Zelda

Hur du undviker hans attacker

Det finns några sätt att undvika Jabus attacker:

  • Om han använder vattenstrålen, spring bort från honom så fort du kan.
  • När han hoppar, spring bort från honom så fort du kan. Han kommer inte att kunna träffa dig om du är tillräckligt långt borta.
  • Om han använder den snurrande attacken, håll dig nära honom och träffa honom medan han attackerar.

Föremål och vapen du behöver

För att besegra Jabu behöver du några föremål och vapen. Om du till exempel använder svärd och sköld måste du använda skölden för att blockera Jabus vattenstråle. Om du använder pil och båge kan du skjuta honom på avstånd.

Det finns ingen universalstrategi för att besegra Jabu, så experimentera med olika föremål och vapen tills du hittar något som fungerar bra.

  • Bomber: Du kan använda bomber för att skada Jabu på avstånd.
  • Svärd: Använd ditt svärd för att attackera Jabu på nära håll.
  • Sköld: Använd din sköld för att skydda dig mot hans attacker.

Slutliga tips för att vinna striden

Sammanfattningsvis är det inte alltför svårt att besegra Jabu i Zelda om du vet hur du ska undvika hans attacker och använder rätt föremål och vapen. Prova olika strategier tills du hittar en som fungerar bäst för dig, och var inte rädd för att experimentera. Lycka till.