De viktigaste karaktärerna i spelen

Det som gör The Legend of Zelda till ett så bra spel är till stor del storyn och karaktärerna. Snygg grafik och rappa actionscener räcker inte långt om man inte bryr sig om personerna det handlar om. Det behövs onda, sluga skurkar och modiga, smarta hjältar. Något som The Legend of Zelda har lyckats väldigt bra med.

De tre karaktärer som spelet huvudsakligen kretsar kring är hjälten Link, prinsessan Zelda, och den onde Ganon.

Link

%d0%be%d0%beLink är huvudkaraktären och hjälten i alla Zeldaspel, och den karaktär man som spelare spelar. Det är dock inte samma Link vi möter i varje spel, utan olika versioner av honom, mycket är dock samma. Link är en ung Hylian med spetsiga öron, en lång grön mössa och en grön tunika. Han bor oftast i en stillsam by, som Ordon Village, där han lever ett enkelt liv. De flesta varianter av honom är en ung pojke, men även en vuxen Link har dykt upp, som i Ocarina of Time. Han är alltid en ödmjuk, rättskaffens och modig person. Karaktärsdrag som gör Link till en värdig bärare av modets trekraft. De olika versionerna av Link bär olika titlar i äventyren, som ’Hero of Time’, ’Hero of Legend’ och ’Hero Chosen by the Gods’.

När ett spel börjar är Link en vanlig pojke (som inte sällan försover sig), men under spelets gång och tack vare de strapatser han går igenom, så förvandas han till en hjälte. Det sägs att Link är den sista ättlingen av Knights of Hyrule, och att det är hans öde att rädda prinsessan Zelda och bekämpa den onde Ganon. Link är händig med svärd och andra vapen, och bär det magiska Master Sword. Link skaffar även magiska musikinstrument i flera spel, som till exempel Windwaker och the Sprit Flute. Han har även förvandlats till djur, som kanin och varg.

Zelda

%d0%be%d0%be2Link må vara hjälten och den karaktär man spelar, men det är prinsessan Zelda som har gett namn åt spelserien. Precis som med Link är det inte samma Zelda vi möter i alla spel. Zelda är prinsessa i Hyrule, och enligt traditionen får alla flickor i den Hylianska kungafamiljen namnet Zelda. Hon kan använda magi, och är bärare av visdomens trekraft. Det är den kraften som gör att skurkar som Ganon och Zant vill åt henne.

Zelda är kanske en ung flicka, men som bärare av visdomens trekraft är hon betydligt visare än sin ålder. Hon är en snäll och välvillig själ som vill sitt folk väl och är en mycket god ledare över Hyrule. Hon är även mycket lojal och envis, och gör vad som helst för att hjälpa sina vänner och allierade, framför allt då Link. Zelda har några alter egon, som piraten Tetra, och i Ocarina of Time omvandlar sig Zelda till man för att gömma sig undan Ganon.

Ganon

%d0%be%d0%be3Ganon är skurken i Legend of Zelda. Han har två former. I sin mänskliga form kallas han Ganondorf Dragmire, och är kung över Gerudofolket. Han kan även ta formen av en grisliknande best, och kallas då Ganon. Ganondorf behärskar mörk magi, och är bärare av styrkans trekraft. Kraften gör att hans energiform lever vidare även om hans kropp dör. Ganon vill åt trekraftens fulla styrka för att härska över världen och bringa den i mörker. För att uppnå detta tar han Hyrules tron med våld, och fängslar prinsessan Zelda.

Som den förste pojken att födas på hundra år blev Ganondorf enligt traditionen kung över Gerudofolket. Med hjälp av mörk magi kämpade han för att få mer makt, men förstod snart att för att härska över hela världen så måste han ha alla tre delar av trekraften. Styrkans trekraft gör honom nästan oövervinnerlig. De enda vapen som kan stoppa Ganon/Ganondorf är Master Sword, Silver Arrows, Light Arrows och Four Sword.